Formen efter 4 veckor

Då var denna dagen också snart slut! Det har varit en helt okey dag! Börjades tidigt och kommer antagligen avslutas tidigt för jag börjar bli lite trött! När Tobias vaknat blev det lite choklad och sedan pizza till middag. Det gör inget att jag fuskade idag för träningen börjar ge resultat, inte bara på konditionen utan på kroppsformen också! 2 rutor har börjat synas (eller anas) på magen och det gör mig ännu mer taggad att fortsätta träna!

Får tyvärr ingen bild på där det syns att dom små rutorna gömmer sig där, men ni kan få en formbild jämfört med innan jag började träna ordentligt (före bilderna är lite äldre än 4 veckor men har sett ut så sedan jag tog dom)


 

På första bilden hade jag typ bara tränat fotboll och ätit i flera månader och på andra bilden har jag kört efter ett träningschema i 4 veckor, jag slappnar av på båda bilderna. Jag både ser och känner att något har hänt! Har mer energi och är mycket gladare än vad jag varit på länge!


Snabb uppdatering

Då var det en ny vecka, helt underbart. Helgen var ok! I fredags tittade jag lite på idol och åt popcorn. I lördags var det typ fotboll på tv hela dagen, United plockade 3 viktiga poäng!! Sen blev det lite tv och popcorn och i går så slappade jag hela dagen! Dock har jag gått långe promenader hela helgen så jag har inte legat på latsidan!

Denna dagen började jag med att gå upp 08:15. Ville ut på en långpromenad innan frukost och ville göra det tidigt så jag skulle hinna med allt jag planerat! Det blev 50 minuter med Joey och när jag kom hem gjorde jag plankan, 2*40 sekunder.

Ska äta frukost nu och sen tänkte jag sticka till körskolan så jag kan ta det jävla körkortet innan året är slut!

Lite inspirationsbilder a la fitness

Såhär inför helgen kan det passa bra med grym inspiration varför man inte ska svulla, man behöver inte äta allt man ser bara för att det är helg. Här är en bild på en kvinna vars kropp jag tycker är grymt snygg. Hade inte tackat nej till den och ska försöka mig på att få en form liknande denna som passar min kropp! (och livstil)

 

Anna Lubeck. Detta är något att sträva efter tjejer!


Fixa avlopp

Vi har haft stopp i vårt avlopp i köket hur länge som helst. Vi har använt sjukt mycket propplösande medel men det har inte funkat. Igår pratade jag med Tobias om det:

Jag: Du får fixa avloppet imorgon
Tobias: Jag är väl ingen rörmokare

Vilken man jag har! Nej så han skulle inte göra det. Jag ville verkligen inte göra det för jag vet hur äckelmagad jag är, jag höll på att spy när jag skulle torka ett barns näsa en gång. Ja bara tanken av det kan få mig att börja få spysmak i munnen.

Men jag tog fan tag i det och fixade det jävla avloppet och nu är jag hur nöjd som helst! Det var en sjuk fettpropp vi hade fått men nu är den helt borta! Det var inte så svårt att göra själv och man kan spara lite pengar på det, vem vill betala pengar när man kan göra det själv?

Det är bara att:
  1. Sätta en hink med en plastpåse i, under själv delen ni har stopp i.
  2. Skruva av vattenlåset (tror det heter så)
  3. Rensa röret så gott det går, skölj lite i diskhon så allt kommer med.
  4. Rensa vattenlåset och skruva fast det igen.
Såhär ser mitt ut:

 




Tänk på att det luktar illa som fan. Ha gärna gummihandskar på, speciellt om man inte vill ha något på händerna.

Lätt som en plätt och man behöver ingen man till att fixa det! Här har ni en guide till ett annat sorts avlopp.


Följ min blogg!

Följ min blogg med Bloglovin

Om ni gillar vad ni läser kan ni ju följa min blogg!

TGIF och ny träningsvecka!

Jo jag och syrran har faktiskt gjort planeringen att vår träningsvecka börjar på fredagar, endast pga att vi gjorde vår kroppsanalys en fredag! Det bevisar att det bara är att sätta igång att träna och man behöver inte vänta tills måndagen börjar, då kryper även ursäkterna fram över helgen och gör det ännu svårare.

Vi är inne på vecka 4 nu och då ser det ut såhär:
  • Tisdag: 25 minuter kondition
  • Onsdag: 20 minuter styrka
  • Torsdag: 30 minuter kondition
Det är inte så mycket men man ska inte gå ut för hårt när man börjar träna. Tränar man 2-3 dagar i veckan och får in en rutin, så blir det mycket roligare och man börjar kanske automatiskt träna mer!

Skaffar man då en motivationsbok så kanske det blir lättare också. Man sätter in bilder på inspirationskällor, på sig själv och man skriver när vad man äter och hur man tränar. Man kan också skriva hur kost påverkar sömn, hyn och kroppen i övrigt. Man behöver inte ens räkna kalorier utan skriver man ner allt man äter kan man gå tillbaka och kolla varför man inte får resultat.

Nu ska jag ut på en lång promenad men vovven, har planerat 90 minuter så jag hoppas det inte börjar regna! Och Hangover part2, GRYMT ROLIG! Se den!!

Hangover Part 2

Efter en god middag och en hel del sims spelande så ska vi snart kolla på film! Vi tänkte se Hangover Part 2, älskade ettan så hoppas denna är lika rolig!


Ungsbakade potatis klyftor. Stekt kyckling, därefter "bakade" i ugnen med ost och solrosfrön.


Kanske kunde haft lite grönsaker på tallriken, för att låtsas att jag faktiskt äter det! Men det skiter vi i nu och kollar på film och äter choklad!

Nej, allt är inte till mig! Vi är faktiskt 2 som ska kolla på film och njuta!

Konditionsträning

Det blev ett bra pass på löpbandet idag, igen. Känner verkligen att det går åt rätt håll med konditionen. Kommer vara grymt bra tränad när fotbollssäsongen börjar nästa år och jag längtar tills jag börjar med intervallerna om 2 veckor, det är något som är bra för konditionen!
  • 25 minuter löpning
  • 2*30 sekunder plankan
Jag får verkligen kämpa emot suget efter att styrketräna, har fått så mycket inspiration nu dom senaste dagarna men jag ska följa schemat jag lagt upp och hålla mig till det, jag vet att jag lätt kan köra styrkepass varje dag men jag vet även hur lätt jag kan tröttna. Nu ska jag få i mig något lätt, får bli en proteinshake för jag har inte så mycket annat att välja på. Ska även fortsätta att städa innan jag duschar!

Jag vill bli stark!

Är nöjd med mitt pass på gymmet idag, helkropp igen. Kör endast maskiner nu i början så jag inte tröttnar när jag inte ser resultat! Det blev 25 minuter och det är faktiskt tillräckligt för denna gången. Vill jättegärna öka mina vikter men jag ska ta det lugnt så jag inte skadar mig!

  • 35 kg glutemaskin
  • 20 kg sittande legcurl
  • 20 kg sittande benspark
  • 10 kg bröstpress
  • 10 kg axelpress
  • 20 kg ländrygg
  • 20 kg mage
  • 25 kg övre rygg (typ rodd)
Kör 3*10 på alla övningar och planerar att fortsätta med det till jag gör nästa kroppsanalys i december. Dock ska jag göra om schemat om någon vecka så jag kör 2 halvkroppspass per vecka. Vill få en stark och snygg kropp som jag kan vara stolt över, något som jag kämpat mig till!

Nu ska jag fortsätta läsa bloggar och få inspiration till träningen imorgon!

Nöjd med träningen!

Kom precis hem från en kort, men underbar, träning. Körde den vanliga konditionsträningen, lite mage, rehab för foten och strechning!

  • 25 minuter joggning
  • 2*30 sekunder plankan
Det är det som är nytt för mitt och syrrans träning, utöver styrketräningen 1 gång i veckan så ska vi nu börja göra plankan 2 gånger i veckan. Kommer att öka tiden allt eftersom.

Nu ska jag sätta mig och mumsa på ett enkelt men gott mellanmål. Blir väl lite tv tittande också innan dagens sysslor ska bli klara!


Keso, banan och frön!


Ännu en vecka är slut!

Då var det söndagkväll och veckan är snart slut. Jobbade mellan 12-16 och därefter stack jag till gymmet!
Dagens träning blev:
  • 24 minuter joggning
Det hade kunnat bli 25 men min mage började krångla rejält så jag var tvungen att sticka hem..

Efter duschen blev det mat och lite random tv tittande innan Pan Am började! Tråkigt nog planerade jag mitt bullbak på samma tid men det löste sig helt okey ändå! Gjorde grahamsbullar! Hoppas att dom smakar bra för jag måste få i mig mer fibrer och älskar bröd så det blev "2in1".

Receptet:
  • 5 dl vatten
  • 50 gram jäst
  • 8 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 150 gram kesella (jag valde vanilj smak)
  • salt, kardemumma, linfrön och solrosfrön
- Man värmer vattnet till fingervarmt. Smula sedan jästen i en bunke och häll i vattnet och rör om tills jästen smält.
- Tillsätt sedan kesella, salt, grahamsmjöl, linfrön, solrosfrön(jag hackade dom för att få mindre bitar) och ca hälften av vetemjölet. Arbeta degen tills den blivit smidig och lossnar från kanterna. Låt degen jäsa i 30 minuter under en duk.
- Mjöla ett bord och arbeta in resten av vetemjölet i degen. Dela i 2 limpor eller bullar. Jag fick 12 medelstora bullar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
- sätt in längst ner i ugnen i ca 30-45 minuter i 175 grader.


Dagens träning!

Har inte kunnat följa veckans träning denna veckan då jag varit sjuk. Bestämde mig att jag var tvungen att ta igen det denna helgen. Dagens träning blev därför:
  • 20 minuter joggning
  • 25 minuter styrka (helkropp)
Är väldigt nöjd att jag tog mig till gymmet, nu ska jag belöna mig själv med lite choklad, cola och film. Captain America! Håller tummarna att den är bra.


Räkor och nötter

Det blev en enkel lunch, räkor och nötter.

Börja med att fräsa vitlök och tillsätt sedan nötterna.
Man ska vara noga så att man inte bränner löken, då blir det inte gott.




stek sedan räkor och tillsätt sedan kryddor, jag valde röd chilikrydda och curry.


Sen hällde jag i 1 dl vatten och tillsatte mandelmjöl för att det skulle tjockna lite.



bon apetit!

Så kan det gå

är inne på mina 3dje sjukdag idag, sitter här och kan verkligen inte andas genom näsan och jag får lite pank för det är typ det jag brukar göra! Förutom lite situps och basic styrka här hemma så har jag inte tränat alls denna veckan, får ta igen det nu i helgen om jag blivit frisk!

Annat nytt är att jag precis har städat hela lägenheten! Japp såhär mitt i natten så får jag ibland små städryck, städar bäst när jag är själv och är sjukt trött. Det brukar bli bäst så!

Nu ska jag ut på en liten promenad med hunden och sen ska jag krashlanda på kudden, God natt!

Dukan diet!

Japp! Nu kör jag detta tills jag är nöjd.

Dukan diet är 4 faser.

Fas 1
består av magert protein och mejeriprodukter med 0% fett i lagom mängder. Man ska även dricka mycket vatten så att man inte får ont i huvudet eller må dåligt.

Fas 2 lägger man till grönsaker varannan dag. Såhär äter man tills man nått sin målvikt. Grönsaker som är tillåtna är bl.a sparris, broccoli, morötter, selleri, minimajs, pumpa, sallad, gurka, lök, tomat, svamp, spenat, tomat och färska bönor.

Längden på fas 3 beror på hur mycket vikt man förlorat, 10 kg=10 dagar.
  • Här äter man 1 frukt/ dag (inte bananer).
  • 2 skivor fullkornsbröd/dag (knäckebröd är också tillåtet)
  • 40 gram ost/ dag
  • 2 måltider pasta, ris eller potatis/ vecka
  • lamm och griskött
  • 2 fria måltider/ vecka
  • 1 dag/ vecka enbart protein

Fas 4
äter man som man vill 6 dagar i veckan efter fas 3. 1 dag i veckan äter man enbart protein resten av livet.

Det är inte så svårt egentligen, det gäller bara att man är förberedd med inköpt mat osv.

Dagens träning + tips

Har precis varit på gymmet, blev som planerat på schemat plus styrketräningen jag inte gjorde igår!
Idag blev det dock ingen crosstrainer.

  • 20 minuter cykel
  • 30 minuter styrka
Har valt att i några veckor köra helkropp när jag tränar styrka. Mest för att jag ska komma in i det igen. När jag sen märker att jag vill förbättra vissa muskelgrupper kommer jag att dela upp det mer.

Tycker egentligen inte man behöver dela upp det så mycket, hel/halvkropps pass räcker långt.

30 minuter promenad/joggning/cykel per dag och 2 stycken 30 minuters styrkepass i veckan räcker om man tränar för att må bra. Man behöver heller inte träna på gym utan styrka hemma är också något som kan hjälpa en.

Allt beror ju på hur man vill se ut och så länge man är hälsosam så ska man göra det som känns bäst.

Exempel:

Detta är varken hälsosamt eller snyggt! (förstår att det antagligen har med sjukdomar att göra)





Detta är båda snyggt och hälsosamt! Man ska sträva efter mål som passar ens egen kroppsform och inte stirra sig blind på hur kändisar ser ut! Visst kan man använda det som motivation men man måste inse att alla är byggda olika.


Detox slut!

Ja den är slut, inte för att det gick så bra för mig.
Varje dag har gått bra fram till eftermiddagen då  jag fått så ont i magen av hunger att jag varit tvungen att äta något. Har försökt hålla det till små mål men det är sjukt svårt. Får göra om det nästa år då jag är "in a better place" med sinnet.

Idag börjar jag istället med smoothies och egen juice. Imorgon blir det smoothies och sallad och torsdag smoothies och vanlig mat. Dock så lite kolhydrater som möjligt så magen hinner vänja sig igen.

I slutet på denna veckan börjar jag med Dukan diet och den blir lättare att hålla för då får jag iallafall äta!

Börjar även med mitt och syrrans konditionsschema denna veckan. Dock blir det inte löpning för mig utan crosstrainer då jag fortfarande har ont i foten när jag försöker jogga. Bättre än inget eller hur?

Ikväll blir det möte på fotbollen och sen förhoppningsvis hinner jag hem så jag kan se Sverige-Holland!


Snabbis

Gjorde kroppsanalysen igår och blev lite besviken.
Ett längre inlägg kommer sen om både kroppsanalysen och hur detoxen går!

Kroppsanalys!

Jag skulle ju göra det i tisdags men jag började spy och fick feber så det blev inget!
Har hållt mig till planen ganska bra faktiskt! Idag ska jag börja dricka detoxen lite smått och imorgon är det endast det som gäller!

Ska sticka till kävlinge idag och fixa med en kroppsanalys så vi kan se resultatet lite bättre än med bara vikten. Funderar på att be Tobias köra mig för jag har rejält ont i min fot idag efter ett långt arbetspass igår.

Nu ska jag ut med Joey och sen blir det att få i sig lite dricka för att äntligen kolla nästa avsnitt av Vampire Diaries!!


Dag 1

Då var dag ett avklarad!

Det har gått bra idag, kanske för att det bara är dag 1. Det blir jobbigare ju längre jag håller på såklart men allt för att underlätta detoxen!

Idag har jag ätit:

Frukost: Gröt + mjölk + kanel
Lunch: Omelett + morötter
Middag: Rälsallad + mild sås
Kvällsmål: Frukt + te


Imorgon blir det ingen gröt till frukost så jag får se vad jag hittar på. Ska även till kävlinge för att göra en kroppsanalys så jag har något att jämföra med i slutet!

Nu ska jag leta upp lite smoothierecept så jag är förberedd till på onsdag!

Bye bye porridge

Åt min sista skål havregrynsgröt på iallafall 2 veckor idag. Försökte njuta så länge det gick utan att den blev kall.
Iomed att jag börjar mitt "nya" liv idag så kändes det helt rätt att ta tag i morgonyogan också. Blev bara några minuter för jag klarar inte vissa övningar pga min skadade fot.

Fick även till lite rehabövningar så jag ska kunna börja träna nästa vecka. Det blir ingen planerad fotboll förren nästa år då säsongen börjar igen. Hoppas att jag är i mitt livs form tills dess.

Kom precis hem från affären, var tvungen att köpa lite frukt och grönsaker. Det ska bli kul att göra egna juicer nu innan detoxen! På onsdag äter jag mitt sista "ordentliga" mål mat och jag ser faktiskt fram emot att köra detoxen igen!

Ska göra mitt bästa för att uppdatera varje dag.


Ett litet plock av det som väntas denna veckan!

The Master Cleanse diet

Detta är vad som står på schemat.
Ska börja vänja av mig med socker och kolhydrater denna veckan.
På fredag börjar jag ordentligt.

Hur det går till

Wish me luck

RSS 2.0