Slut i rutan

Har inget mer att skriva om idag. Har städat lite men det är kanske inte så roligt att läsa om. Imorgon jobbar jag mellan 12-21 så det blir nog inga inlägg imorgon  heller! Tackar och bugar för idag.

Försökskanin

Kom iväg till gymmet och körde det jag planerat. Testade övningarna som jag tänkt att ha med när jag ändrar i upplägget. Allt gick mycket bra, förutom skivstångrodden, fick verkligen ingen kontakt alls och det kändes bara helt fel.
  • Breda latsdrag: 1*6 - 20 kg, 1*6 - 25 kg
  • Smala latsdrag: 1*6 - 20 kg, 1*6 - 25 kg
  • Hammercurl med rep: 1*6 - 10 kg, 1*6 - 12,5 kg
  • Kickbacks (triceps): 2*6 - 6kg
  • Tricepspress med hantel: 1*6 - 6kg, 1*6 - 7 kg (bakom huvudet)
  • Axellyft fram: 2*6 - 5kg/hantel
  • Framåtlutande axellyft: 1*6 - 7kg, 1*6 - 5kg
  • Lutande bröstflyes: 2*6 - 6 kg
  • Skivstångsrodd: 2*6 - 10kg


Hoppas verkligen på träningsvärk nu när jag ändrat lite men jag vågar inte hoppas för mycket då det inte var jättejobbigt utan mest för att jag skulle testa hur mycket vikt jag ska börja med. Nu tänkte jag äta en lätt lunch, fullkornsmackor med skinka och kokt äggvita! (äter endast gulan när jag gör omelett, för det smakar inte gott!)

 

Kämpa kämpa kämpa!


Benträning hemma

Fick köra ben hemma istället, höften började värka när jag satt och åt frukost och det håller på än, dock till och från. Valde att gå en långpromenad med Joey och nu har jag precis kört benträning hemma istället, allt är bättre än inget eller hur?

Här kommer bilder på övningarna:


Utfall - 10 / ben


Tåhävningar - 10 raka, 10 med tårna inåt och 10 med tårna utåt, utan stepupbrädan.


Benspark - 10 /ben. Man står på alla fyra och lyfter sen benet som på bilden.


Benlyft - 10/ ben. Man ligger på sidan och lyfter benet uppåt.


Rumplyft på ett ben - 10/ ben


Rumplyft - 10 rep. Som förra bilden men man har båda fötterna i golvet.


Knäböj - 10 rep.

Nu ska jag äta mellis och sen plugga lite teori!

Laddar inför imorgon

Träningen imorgon blir lite annorlunda. Skippar intervallerna, tänkte skippa all kondition till efter jag fått reda på vad som är fel med höften, och värmer upp lätt på en cykel. Sen tänkte jag testa hur det går att köra styrka för underkroppen, gör det för ont så går jag helt enkelt hem. Håller tummarna att höften håller!

På onsdag tänkte jag också köra styrka för att jag ska få någon träning iallafall. Tänkte köra överkropp igen och ska göra övningar som jag inte gjort på länge så att jag får variation på träningen. Sen är det nästan fredag och bara en vecka till jag kör 3 dagars-split istället.

Nu tänkte jag kolla på lite film och sen gå och sova!

Äntligen!

Fick ett samtal för en stund sedan, har fått tid hos en sjukgymnast nästa tisdag. Ska bli skönt att få hjälp att bli bättre i foten och få reda på vad det är för fel på min höft. Det brukar krävas ganska mycket innan jag går och kollar när något är fel men när jag får ont efter jag har joggat eller promenerat så blir jag lite rädd då jag börjar undra hur jag ska klara fotbollen.

Fotbollen är mitt allt, kan inte ens föreställa mig ett liv utan fotbollen. Jag spelar hellre med bruten fot än att inte få spela alls. Jag kommer spela så länge jag kan, vare sig kroppen vill eller inte. Efter nästan 15 år så känner jag att kroppen inte återhämtar sig lika snabbt och jag brukar ha ont efter matcher och även dagarna efter en match. Det kan vara dumt ja men jag älskar fotbollen mer än livet själv och det finns inget som kan få mig att sluta.


Dagens träning

Vaknade riktigt taggad idag, ville bara springa iväg till gymmet och göra världens bästa pass! Efter jag varit ute med Joey så sjönk jag lite då jag började få ont i höften. Blev grymt ledsen då jag inte vågar köra löpning på gymmet när jag har fått ont redan innan jag börjat. Körde lite crosstrainer men det fick jag sluta med efter 11 minuter då värken blev ännu mer jobbig, så nu sitter jag här med smärta ner till knät. Ska duscha nu och sen ska jag nog fortsätta med min målning, det kommer bild på den när den är klar!
  • 16 minuter crosstrainer (5 minuter innan och 11 minuter efter)
  • Axelpress: 2*6 - 20 kg
  • Bröstpress: 2*6 - 20 kg
  • Ländrygg: 1*6 - 30 kg, 1*6 - 35 kg
  • Övre rygg: 2*6 - 35 kg (low row)
  • Triceps pushdown i rep: 1*6 - 15 kg, 1*6 - 12,5 kg (gick ner för att det kändes mer i mina axlar än i triceps så ska försöka putsa på tekniken hädanefter)
  • Bicepscurl: 2*6 - 7 kg/hantel

Är nöjd med styrkedelen. Tog längre tid på mig när jag körde biceps, det både syntes och kändes annorlunda så ska fortsätta med det!

Längtar till om 2 veckor då jag ska ändra på schemat, konditionen kan jag förhoppningsvis fortsätta med, annars tappar jag det helt för crosstrainer är fan inte kul!


Sugen ju!

Skrev för 1 eller 2 år sedan att jag ville börja tävla i Athletic Fitness. Och jo nu när jag sett lite bilder från decembercupen så blir jag sugen igen! När jag sedan läste att Helena Forsén gjorde 80 chins på en träning blev jag ännu mer sugen! Dock blir det inte nästa år då jag inte kan gå in halvhjärtat för något och hade aldrig klarat av att varken få formen eller klara chins och dips på endast 1 år. Det är ett mål jag har definitivt men när det blir av vet jag inte!

Det är andra tjejen från vänster som fick mig intresserad, Malin Lundebring. Tyvärr slutade hon blogga och hennes blogg är helt borta så jag kan inte titta på hennes snygga form längre! Hon kom 3a.


Början på matlådor

Har kollat på lite fotboll nu och under tiden fixade jag lite matlådor. Eller jag fixade kycklingen till matlådorna denna veckan, Tobias får också mat. Problemet är att jag tycker det är tråkigt att laga mat samma mat varje dag, kyckling och potatis, kyckling och ris, kyckling och pommes. Tyvärr så har jag en extremt kräsen sambo så jag skyller på det! Om någon har enkla recept så får ni gärna dela med er av dom!

Kyckling till 4 måltider, fattas bara grönsaker och kolhydrater!


Fel av mig!

Skrev igår att vi skulle gå och se Last Fight på bio men det var Reel Steel vi skulle se! När jag frågade Tobias vad filmen hette så låg han och sov och svarade helt fel. Jo han pratar och svarar på frågor i sömnen, knäpp kille!

Filmen var iallafall bra, tyckte den var riktigt häftig! Dock förstördes det av att ett par killar satt och visslade och pratade högt. Jag sa till personalen men dom blev ändå inte tysta så jag fick säga till dom! HATAR när folk förstör när man kollar på bio, vill man sitta och snacka sönder filmer så kan man ju vänta tills dom kommer ut på dvd och göra det hemma! Såg sen efter filmen att dom följde efter oss hem, som tur hände inget men man vet aldrig i Landskrona!



Helt klart värd att se!

Lyxmat och bio!

Sitter och äter kanelbullar, dom är ju så goda! Dagens mat har ju gått sådär, haha det blir inte bra när man bakar! Åt även en sjukt lyxig lördagsmiddag, oxfile med klyftpotatis, vitlökssmör och bearnaisesås! Ibland måste man bara! Ska även på bio, vi ska kolla på Last Fight, hoppas den är bra. Det gör inte så mycket om den är dålig för vi har ju sett dåliga filmer förr!

Försökte fota men fokusen är helt knas, måste fixa till det så bilderna blir bra! Här är ett försök att fresta iallafall:




GOTT GOTT GOTT!

Kanelbullar!

Ja det var kanelbullar jag skulle göra, och jag lyckades! Dom blev både väldigt fina och mycket goda! Fick så det blir över till mig och Tobias som vi kan mumsa på när vi blir sugna!

Här är receptet jag gick efter:
  • 25 gram jäst för söta degar
  • 75 gram smör eller margarin
  • 2½ dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • ca 7 dl mjöl

Till fyllningen:

  • 50 gram smör eller margarin
  • ½ dl socker
  • 1 tsk kanel

Jag gjorde lite mer fyllning för att jag tycker det blir godare men det kan man ju göra som man vill.

Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt (37grader). Rör ut jästen i lite degvätska och tillsätt sedan resten. Häll i salt, socker och kardemumma och rör om. Rör sedan ner mjölet och få degen jämn, låt jäsa i 30 minuter övertäckt. Kavla ut degen, sprid ut fyllningen och rulla ihop. Dela sedan i bitar (valfri storlek såklart) och sätt i formar. Efter 8-10 minuter i ugnen på 225 grader är dom klara!

 

MUMS!


Bakdags!

Har precis satt igång och bakat, det ska bli riktigt gott att smaka sen. Ska baka till imorgon och måste då göra 30 stycken bullar. Första degen står på jäsning just nu så jag ska passa på att gå ut med hunden en stund.



Ganska tydligt vilka bullar det blir eller?

Keso + äpplen

Sitter och knåpar på lite recept och matlådor till nästa vecka. Vill inte räkna kalorier men jag tror det behövs så jag vet hur mycket jag får i mig så att jag till slut kan nå min drömkropp! Vill inte räkna kalorier för alltid utan bara tills jag lär mig hur mycket jag kan äta för att gå ner i vikt, hålla vikten eller kanske gå upp i vikt. Vill lära känna min kropp ordentligt nu.

 

Har planerat att sticka till Kävlinge idag för att göra ett par lyktor till lotteriet på söndag, eller jag ska hjälpa min pappa. Ska snart värma min lunch och sen blir det att hoppa på tåget. Undrar vad det blir för middag idag, det är ju fredag så förhoppningsvis något riktigt gott!


Veckans träning v.8 (v48)

Har varit dålig på att uppdatera men ibland har jag verkligen inget att berätta! Här är planeringen för vecka 8 (v48):
  • Måndag: 35 minuter joggning (ev. styrka överkropp)
  • Tisdag: 20 minuter intervaller (ev. styrka överkropp)
  • Onsdag: Styrka underkropp
  • Torsdag: 40 minuter joggning (ev. styrka överkropp)
  • Varannan dag: 2*50 sekunder plankan och 15 rep/ben "gående" plankan

Vi fortsätter köra tungt och jag vill helst öka vikterna i några övningar så det ser jag fram emot. Övningarna ändrar jag inte än utan kör på som jag gjort, när jag sen börjar med 3 dagars split så blir det några fler övningar mer muskelgrupper men det tar vi när det kommer.

 

Kosten håller jag på att mixtra med, ställer alarm på min mobil var 3dje timme så att jag vet att jag måste äta. Vill vara nere på 27-28% kroppsfett till nästa kroppsanalys, som är om 2 veckor, så jag måste sköta kosten.

 

Nu blev det väldigt mycket text men ibland behöver man skriva av sig! Här kommer ännu en motivationsbild!


Dags för match

Sitter här, mätt, och väntar på att Barcelona-Milan ska börja. Värken i höften har blivit värre och jag vet inte hur jag ska kunna jobba imorgon när minsta lilla rörelse gör ont. Jobbar hela dagen imorgon och då bli kosten lidande. Ska försöka fixa ihop ialllafall en matlåda. Blir deppig när jag tappar kontrollen och balansen i min vardag, vill ha allt planerat så jag vet vad och när vissa saker sker men det går inte när man jobbar en hel dag. SUCK!

Här kommer ett tips på träning man kan göra hemma om man varken kan eller vill gå till gymmet. Hur svårt eller jobbigt det är vet jag inte men man använder  ju sin egen kroppsvikt så det är ju anpassat till var och en! Från min favorit, Jamie Eason:



Man kan träna hela kroppens på detta sättet (enligt henne) så det är bara att testa!

Mellis/Lunch/Mat efter träning

Efter ett VÄLDIGT! bra pass på gymmet, som bestod av både kondition och styrka, åt jag en stor lunch! Lagom till min klocka ringde för att påminna om mellis och efter jag tränat. Så det blev ett stort mål för att täcka alla 3! eller det är kanske inte 3 måltider i en men större än vad jag brukar och nu är jag så mätt att jag håller på att spy upp allt igen.

Träningen idag:
  • 35 minuter löpning
  • Axelpress: 20 kg
  • Bröstpress: 20 kg
  • Ländrygg: 30 kg
  • Mage: 25 kg
  • Low row (övre rygg): 35 kg
  • Bicepscurl: 2*6 - 6 kg, 2*6 - 7 kg (hantlar)
  • Triceps pushdown i rep: 15 kg
  • Plankan: 2*45 sekunder
  • "Gående" plankan på boll: 12rep/ ben

Har börjar få problem med min ena höft. Har värk i den nu efter träningen och brukar ha svårt att sitta ner och resa mig från en stol. Det känns (där jag gissar) vid höftkulan. Det värker ner i foten, som i sin tur också gör jävligt ont. Tänkte passa på att snacka med sjukgymnasten om det också. Vill inte ha såhär ont.

 

 

Omelett på 3 ägg, ett halvt paket bacon (hade andra halvan igår) 2 fullkornsmackor med skinka och ett stort glas oboy!

Ja jag vet men jag tänker inte ge upp något som jag älskar bara för att jag har ett mål att få ner min fettprocent. Jag har inte bråttom och då kan man unna sig något gott då och då!

 


Kvällsinspiration

Sista inlägget för dagen. Körde rehab för foten precis och det gjorde mig lite ledsen. Smärtan har kommit tillbaka när jag gör tåhävningar, jag hoppas att det bara var idag för om det går bakåt så suger det ju! Även om jag aldrig lär få tillbaka full styrka och stabilitet så vill jag få tillbaka så mycket möjligt. Ja jag lär få tejpa hela första säsongen men det är väl det jag måste göra om jag ska våga gå in lika hårt som jag brukar. Kanske får fixa något sorts skydd istället. En sak som är säker är att jag på fredag ska ringa en sjukgymnast för att få mer hjälp.

Ska alldeles strax poppa popcorn och sätta mig och kolla på fotboll! Här kommer ännu en bild på vackra Jamie Eason!


Currykyckling och lime/vitlökssås

Denna dagen har bestått av vila, vila vila vila. Kände att hjärnan behövde det mer än kroppen så det har blivit en riktigt vilodag. Har endast, ätit, promenerat, ätit, diskat och ätit igen. Ska ta fram några mackor och sätta mig och äta ett litet mellis om en stund. Ska även köra lite rehab för foten och sen är det dags för Champions league.

 

Dagens middag blev (som vanligt, fast lite annorlunda)   currykyckling, klyftpotatis och lime/vitlökssås. Såsen är gjord av kesella, med rivet limeskal, limesaft, vitlök och salt och peppar.

Kycklingen låg i en currymarinad innan den stektes, curry, cayennpeppar, lite soja och citronsaft.

Enkelt och gott!


Dagens första...

Det är väl det bästa? Att sätta sig och äta sin första måltid? Frukosten för mig är viktigast, äter jag inte den blir jag fan snurrig och tjurig hela dagen. Även om det inte är det godaste så älskar jag min havregrynsgröt! Snabbt och nyttigt, en bra start på dagen helt enkelt! Dock vill jag testa någon ny variant men jag vågar inte riktigt. Har sett att många andra som tränar har banan i och det ser ju gott ut, men jag är feg av mig så jag vågar inte än!

 

Ska ut på en långpromenad med joey strax. Har skaffat ett program till mobilen som heter Runkeeper, mäter sträcka, tid, hastighet och kalorier. Litar inte på kaloriuträkningen men det är ett bra program, den säger ifrån var 5:e minut och tror att man kan ställa in så att den säger ifrån när man saktar ner för mycket. Ska testa det och berätta hur det gick!


Dags att stänga ner

Har ätit en riktigt god middag idag, kyckling, potatis och vitlökssås! Det är en klassiker här hemma hos oss! Det är enkelt och gott!

Lite mörk bild men den får duga! Orkar inte plocka fram kameran varje gång och denna bilden är tagen med sambons Samsung galaxy s2. Mycket bra mobil!! Nu ska jag poppa popcorn och kolla på The young Victoria, en av mina favoritfilmer, har sett den 3 gånger innan men kan inte få nog!


Firar med pannkakor!

Kom iväg till gymmet fast jag inte kände för det. Flera gånger jag bara ville hoppa av löpbandet och gå hem, men jag höll ut och nu är jag riktigt nöjd! Är helt slut i benen!
  • 35 minuter löpning
  • Plankan: 2*45 sekunder
  • "gående" plankan: 12 rep / ben

35 minuter låter kanske inte mycket, men jag är ingen löpare så det krävs att jag verkligen kämpar på slutet. Men det är ju det jag försöker träna upp för om min "löpar" kondition blir bättre så orkar jag även mer på planen och det är ju just därför jag tränar kondition. Hade jag inte tränat fotboll så hade mina promenader med Joey antagligen blivit den kardio träningen för mig. Konditionsträning är verkligen inte roligt, men fortsätter jag såhär så kan jag öka styrketräningen när fotbollen börjar nästa år.

 

En stor inspirationskälla, som jag nyligen funnit, är en fitnessmodel från Usa. Jamie Eason heter hon och har, enligt mig, en av dom snyggaste kroppar jag någonsin sett! Lagom med muskler och lagom deffad. Hon berättar att hon brukar ligga på ett kroppsfett runt 12-17 (beroende på vilken artikel man läser) off-season (när hon inte tävlar då). Ett mål? Ja även om det kan bli svårt att nå så ska jag fan kämpa för det.

(men utan fejktuttarna då!)

 

Nu blir det pannkakor till lunch!


Oplanerad träning

Det blev en bra träningnidag, även om den var oplanerad. Det blev intervaller och ben och rumpträning. Kan inte träna på onsdag så det var lika bra!
  • 20 minuter intervaller
  • Benspark: 30 kg
  • Legcurl: 30 kg
  • Utfall på bänk: 16 kg
  • Vadpress: 15 kg
  • Glute: 45 kg
  • Knäböj: 25 kg
När jag kom hem drack jag min proteindrink och sen gick jag ut med Joey i 35 minuter! Är grymt nöjd och börjar redan känna att träningsvärken är påväg!
Behöver tips. Jag får ont i mina nackkotor när jag kör knäböj, är ledsen att jag inte vågar köra den mer, vill ju inte skada mig! Någon som kan hjälpa mig så jag slipper ha ont?

Joey är så söt


Träningsvecka 7 (v47, 18-25)

Träning fortsätter som vanligt och vecka 7 ser inte mycket annorlunda ut än dom andra veckorna:
  • Måndag: 35 minuter joggning
  • Tisdag: 20 minuter intervaller + styrka överkropp
  • Onsdag: Styrka underkropp
  • Torsdag: 35 minuter joggning
  • Övrigt: varannan dag 2*45 sekunder plankan, "gående" plankan.

Jag har även valt att köra rehab för foten varannan dag, tåhävningar, knäböj (mot en vägg och nudda väggen med knät) och balans på en tjock matta!

Kosten ska jag också försöka sköta bättre så jag ser lite mer resultat. Ska äta 4-5 måltider om dagen, Frukost, Lunch, Middag och 1-2 mellanmål. Ska försöka hålla mig ifrån läsk och godis och har fått Tobias att lova att inte fresta mig med något av det!

 

 

En bild från promenaden med Joey innan idag!


Dagens träning!

Kom iväg till gymmet ändå, men efter 16 minuter på löpbandet ville jag bara hem! Så jag gjorde magövningarna och sen gick jag hem igen. Allt är bättre än inget!
  • 16 minuter joggning
  • Plankan: 2*45 sekunder
  • "gående" plankan: 12 / ben

Passade på att ta en bild innan magövningarna!! Ser att jag behöver jobba lite extra på mina armar! Kan hoppas att det är ljuset som gör dom dåliga för jag tycker dom ser bättre ut i verkligheten


Just do it!

Känner mig extremt otaggad idag. VILL inte träna och vill bara dra täcket över huvudet igen. Sitter i mina träningskläder så jag sticker till gymmet och ser om det blir bättre när jag är där, om inte så sticker jag hem igen.

Hade det varit kroppen som sagt ifrån så hade jag struntat i det utan att tveka. Men det är den lilla rösten i huvudet som inte vill att jag ska, den lilla som alltid säger att jag inte duger, hur duktig jag än är! Brukar kunna sortera bort den men idag är det en liten kamp!

Fortfarande nere

Var på bra humör innan idag men nu är det påväg ner igen. Jag hoppas det släpper snart, annars kommer morgondagen bli riktigt kass. Har ingen motivation alls och allt känns bara bajs! Får INTE tappa motivationen när jag kommit såhär långt! Om 3 veckor gör jag min andra kroppsanalys och jag hoppas att det ger mig ännu mer kraft att kämpa vidare, men just nu känns det sååå långt borta!

Dagens träning 16/11

Valde att ta en liten sovmorgon idag, för igår var en minst sagt deppig dag! Fick sjukanmäla mig för min mage var inte riktigt på min sida. Så då blev jag deppig för jag hade inget att göra på hela dagen, och jag kom inte iväg till gymmet heller. Låg på soffan hela dagen och bara var allmänt nere.

Idag var det andra bullar! Kom iväg till gymmet och körde gårdagens träning också. Vågade öka i vikterna så jag hoppas på ännu mer träningsvärk än sist:
  • 20 minuter intervaller (1 minut på 8,5 km/h och 2 minuter på 10,5 km/h)
  • Benspark: 6*25 kg - 6*30 kg
  • Legcurl: 6*25 kg - 6*30 kg
  • Vadpress: 6*10 kg - 6*15 kg
  • Glutemaskin: 6*35 kg - 6*45 kg
  • Knäböj: 6*20 kg - 6*25 kg
  • Utfall på bänk: 6*14 kg - 6*16 kg (7 kilos hantlar och 8 kilos hantlar)

Tog fel vikter i början på glutemaskinen (ja den heter så) så den blev lite misslyckad. Men annars är jag grymt nöjd, det kändes verkligen att det tog bättre denna gången. Sista konditionspasset för denna veckan blir imorgon och sen börjar ju ny träningsvecka redan på fredag! Nu ska jag skriva in detta i min motivationsbok och sen kolla lite på tv!


Kladdkaka bygger inga synliga rutor

Förutom kladdkakan jag åt precis så har jag ätit väldigt bra idag.  Har verkligen försökt att sköta kosten idag men vad är livet utan att njuta? Glömde även att berätta att jag ökat i 3 övningar, i bröstpress 5 kg (15 till 20 kg), ländrygg 5 kg (25 till 50 kg) och  pushdown 5 kg (10 till 15 kg). Det går även på rätt håll. Nu ska jag kolla lite på tv och sen sova. Ska upp tidigt så jag hinner träna innan jobb, jobbar 12-21 imorgon igen. Hur jag lyckas sköta kosten får ni veta imorgon!

Dagens träning

Klockan ringde 06:15 och jag har haft grym energi sedan dess. Efter jag fixat med tvätten så kom jag ut på en 45 minuters promenad men Joey innan frukost. Väl på gymmet blev det detta:
  • 30 minuter löpning
  • Ländrygg: 30 kg (maskin)
  • Rodd: 35 kg (maskin)
  • Bröstpress: 20 kg (maskin)
  • Axepress: 20 kg (maskin)
  • Bicepscurl: 6 kg
  • Triceps pushdown: 6*12,5 kg - 6*15 kg
  • Mage: 25 kg (maskin)
  • Plankan: 2*45 sekunder
  • "Gående" plankan: 12 rep / ben

Den gående plankan gjorde jag på en pilatesboll för att få en utmaning. Det tog mer i magen så det gör vi nästa gång också! Har precis druckit upp min proteindrink och ska hoppa in i duschen för att sedan gå och vika tvätten! Hade även min lägsta morgonvikt på länge, 66,3 kg!! Det går kanske på rätt håll kroppsmässigt också. Kanske har synliga rutor nästa år! Hoppas, hoppas, hoppas!


Snart kanske?


Bättre planering!

Har lovat mig själv att träna hårdare och äta bättre denna vecka. Även om det går åt rätt håll med träningen så vet jag att jag kan sköta kosten bättre. Har planerat hela morgondagen på mobilen så jag äter med jämna mellanrum. Vill få synliga linjer på hela kroppen och då måste man äta bra!

Slänger in en snygg bild som motivation medan jag går på den sista rundan innan jag gör mig redo för sängen. Ska upp tidigt imorgon så jag hinner gå en promenad innan jag ska fixa med tvätten.


Äntligen en lugn stund!

Nu ätar jag frukost! 3 mackor med kalkon och ett glas oboy. Lite sent och inte jättenyttigt men man tar vad man har! Har dammat och dammsugat hela lägenheten. Ska rensa ett avlopp! till sen är jag klar för dagen!

Vill träna idag, får se om jag kör intervallerna idag istället, på tisdag jobbar jag 12-21 igen så då kanske jag inte hinner! Vi får se!

Träning vecka 6 (v46)

Som lovat kommer nästa veckas träning. Ökar löppassen och lägger till intervallpass:

  • Måndag: 30 minuter joggning
  • Tisdag: 20 minuter intervaller (även styrka överkropp)
  • Onsdag: Styrketräning
  • Torsdag: 35 minuter joggning
  • 2 dagar 2*45 sekunder plankan och 2 dagar "gående" plankan

Ser fram emot intervallerna, även om det är grymt jobbigt. Vill ha bättre kondition och då får man göra saker som är jobbigt! Dock har konditionen blivit bättre sen första veckan och det känns bra. Det är på rätt väg och förhoppningsvis jag kan nästa år springa en mil utan att dö. Har aldrig sprungit en mil så det kan vara kul att klara av!

 

Nu ska jag börja laga mat, kyckling med klyftpotatis! Jobbar 16:30 -21:00 ikväll så det blir nog inte fler inlägg idag! Imorgon ska jag upp tidigt så jag hinner med min timmes promenad innan jag ska jobba, jobbar hela dagen 12:00-21:00 så det blir inte så många inlägg imorgon heller!

 

Hoppas alla får en trevlig helg!


TGIF, eller?

Det blev en oplanerad sovmorgon idag. Planen var, som alla andra dagar, att gå upp 8 för att komma ut en timme innan frukost och sen ha hela dagen på mig att bara ta det lugnt. Istället kom jag upp 10 och har precis ätit frukost och ska ta med Joey på en promenad, det blir nog inte riktigt en timme men ska försöka. Har ingen träning inplanerad idag så det är bara att ta det lugnt, ska försöka köra lite rehab för foten men det har börjat bli stel igen så jag hoppas att den blir bättre. Ny träningsvecka är det också, vecka 6 är vi inne på och det blir lite annorlunda än dom andra veckorna, mer om det sen!

God och enkel lunch

Åt en god lunch innan, lax med broccoli och potatis. Mest för att få i mig något innan middagen som blir senare idag. Tänker fortfarande på mitt misslyckade styrkepass och blir deppig! Ville ju få pump i musklerna. Får försöka komma över det till nästa gång, nästa vecka.


Världens tråkigaste gympass

Kom upp 8 idag som planerat, och som typ alla andra dagar. Gick en 50 minuters promenad innan frukost, höll ett högre tempo idag och det gillar vi! När jag kom till gymmet började jag med konditionsträningen och sen skulle jag styrketräna. När jag gjort 2 övningar kände jag hur tråkigt det var! Har aldrig varit så uttråkad på gymmet innan. Dock tog jag mig igenom det och blev väl lite nöjd ändå. Hade lite för många övningar med, kanske var det som gjorde att motivationen försvann så snabbt:

  • 30 minuter löpning
  • Mage: 25 kg (maskin)
  • Ländrygg: 25 kg (maskin)
  • Övre rygg: 35 kg (rodd maskin)
  • Axelpress: 15 kg (maskin)
  • Bröstpress: 20 kg (maskin)
  • Bicepscurl: 6 kg (hantlar)
  • Axellyft fram: 5 kg (hantlar)
  • Hammercurl i rep: 10 kg
  • Triceps: 10 kg i rep
  • Stångsrodd: 10 kg + stång
  • Breda latsdrag: 6*15 kg, 6*20 kg
  • Plankan: 2*45 sekunder

 

Som ni ser blev det en hel del! Ska ta bort några övningar till nästa gång, en övning per muskel och variera övningarna istället. Blir helt snurrig när jag läser hur mycket jag gjorde och blev ändå inte trött, förutom i stångsrodden. Aja får köra på nästa vecka så håller jag tummarna att det blir bättre då! Övning ger färdighet heter det ju!


Favoritmuskel?

Det absolut roligaste att träna är ryggen! Jag älskar att bli riktigt slut i ryggen och det är även ryggen som är roligast att se resultat på. Vill ha en bredare rygg så det är ett av mina mål med träningen! Och imorgon blir det en tung träning för överkroppen så det ser vi fram emot!

(Källa)

 

(Källa)

 

(Källa)

 

Muskler ÄR snyggt!



Träningsvärk väntar!

Är grymt nöjd med mitt styrkepass idag! Det blev alltså underkropp, lår, rumpa och vader. Det kändes som om låren skulle sprängas när jag gick upp för trapporna efteråt och det gillar vi skarpt! Kör 2*6 repetioner och så tungt jag klarar, utan att det gör ont:

  • 5 minuter uppvärmning på crosstrainer
  • Framsida lår: 25 kg / ben (maskin)
  • Baksida lår: 25 kg (maskin)
  • Rumpa: 45 kg / ben (maskin)
  • Knäböj: stång+ 10 kg (smithmaskin)
  • Vadpress: stång+ 5 kg (smithmaskin, rakt fram, inåt, utåt)
  • Utfall på bänk: 12 kg (hantlar 6+6)

Är grymt nöjd och jag väntar lyckligt på träningsvärken. Passet tog ca 30 minuter och det är helt lagom för jag gillar inte att träna ben egentligen, tycker det är riktigt tråkigt men det måste göras för annars blir kroppen ojämn och det är inte snyggt! Nu ska jag dricka upp det sista av min proteindrink och sen ställa mig i duschen.

Dagens träning: Tisdag

Pressade syrran ganska bra när vi var ute och sprang, hon klarade mer än vad både jag och hon själv trodde. Dock höll vi oss till schemat och när vi var klara drack vi varsin proteindrink:
  • 55 minuter morgonpromenad innan frukost
  • 30 minuter löpning
  • 2*45 sekunder plankan
  • "gående" plankan, 12/ben
Skulle även gå en längre promenad med Joey men efter 10 minuter vek sig mitt vänsterben så det var bara att gå hem igen. Nu har jag värk i vänster höft, knä och fotled. Får hoppas det blir bättre till imorgon då jag ska ge ben och rumpa en rejäl omgång! Nu ska jag duscha och sen lägger jag mig en stund framför tvn innan jag ska sova!

Skön promenad i skönt väder

Det blev 55 minuter i det sköna vädret, det duggregnade lite men det gjorde ingenting. Har både ätit frukost och läst i körkortsboken, pluggar rejält nu så jag kan klara dom 3 sista datorproven jag har så jag kan få uppkörning!

Ser fram emot att träna med syrran sen, ska pressa henne till max i löpspåret. Tänkte även passa på att hjälpa henne med styrketräningen så att hon verkligen kommer igång med det ordentligt! Nu ska jag göra mina magövningar och sen diska och städa.



Gick tillbaka till min vanliga frukost, 1 dl gröt med mjölk och kanel! MUMS

Yoga och morgonpromenad!

Upp tidigt för en lång morgonpromenad med Joey innan frukost. Har mycket jag vill hinna med innan jag drar och tränar med syrran, har planerat att sticka dit runt 16:00.

Har precis gjort min morgonyoga så det är bara att dra på sig kläderna och bege sig ut!




Detta är ett mycket bra sätt att sträcka ut kroppen lätt på morgonen, man piggnar även till!

Veckans planerade träning

Har jobbat hela helgen så har inte kunnat uppdatera som jag vill! Först 12-21 i lördags och sen 12-23 igår så var inte riktigt sugen på att sätta mig vid datorn när jag kom hem! Jobbade även idag, men bara 4 timmar! Ny träningsvecka började i fredags och den ser ut såhär:

  • Tisdag: 30 minuter löpning (ev styrketräning överkropp)
  • Onsdag: Styrketräning underkropp
  • Torsdag: 30 minuter löpning (ev styrketräning överkropp)
Styrketräningen denna veckan ska vara tung! 2*6 repetioner på så tungt som möjligt, för att få lite variation i träning och bygga lite muskler. Ska även köra plankan 2 dagar 2*45 sekunder och även lägga till en till plankövning,
Fick googla för att hitta övningen, det är övning nummer 3.

 

Imorgon ska jag till syrran för att träna tillsammans! Ska bli kul att jogga ute istället för på ett löpband!


En dag med syrran

Idag kom syrran hit. Vi stack och sökte några kurser till henne, franska och engelska c. Vi ska läsa det tillsammans nästa år. Efter det gick vi till Expert för att hon skulle hämta ut ett skal till sin nya mobil! Det var riktigt snyggt och jag blir sugen på att skaffa en likadan så jag också kan göra egna skal. Dock måste jag vänta till nästa år innan jag kan få en ny. Därefter gick vi och åt på Basilika, kyckling och stekta nudlar och cola. Ibland får man lov att fuska!

Vi kom även iväg och handlade lite, bara tråkiga saker som bröd och pålägg, men det behövs ju också! Sen när vi kom hem hit igen så färgade vi hennes hår! Övertalade henne att färga det mörkare då hon passar så bra i det! Det blir en snygg kontrast till hennes ljusa hy. Hon fick även stå modell för saker jag ska sälja på tradera. Tyvärr blev det inga bilder på dagens aktiviteter så ni får en från filmen igår:


Stolthet och Fördom

Ska ut med Joey en stund nu. När jag kommer hem ska jag poppa en massa popcorn och lägga mig tillrätta för att kolla på Pride and Prejudice som dom visar på tv 8 klockan 21:00.

 

Efter det ska jag sova gott så jag kommer upp tidigt för att sticka och träna!


Fotbollscup!

Idag var jag lagledare/tränare/coach på en fotbollscup. Åldersgränsen var 20 så tyvärr fick jag inte spela. Det gick heller inte jätte bra. 3-0 i första matchen, 1-0 i andra och 0-0 i sista. Dock så höjde vi oss rejält efter första matchen men det gick som det gjorde, inget man kan göra åt utan det är bara att gå vidare.

Och träningen blev tyvärr lidande pga av detta. Gjorde ett helkroppspass på ca 20 minuter och det är ju inte vad jag planerat! Var bara rädd att jag inte skulle hinna göra det idag iomed att jag inte visste hur länge cupen skulle vara!

Kör fortfarande lugnt med vikter och set/rep:
  • 20 kg sittande legcurl (maskin)
  • 20 kg sittande benspark (maskin)
  • 10 kg bröstpress (maskin)
  • 10 kg axelpress (maskin)
  • 20 kg ländrygg (maskin)
  • 20 kg mage (maskin)
  • 25 kg övre rygg (typ rodd) (maskin)
Längtar till nästa vecka då det blir riktigt tugnt på schemat! Nu ska jag dricka ramlösa jordgubb/lime och äta lite popcorn! Hoppas ni haft en bra dag

Nytänding!

Kom iväg till gymmet efter jag läst Anna Grindlunds blogg. Grym fysik den tjejen har! Blev extremt taggad, det blev konditionsträningen som planerat:
  • 25 minuter löpning
Är grymt nöjd nu och känner mig på mycket bättre humör. Ska städa lite nu och sen färga ögonfransar och ögonbryn och även fixa till formen på ögonbrynen då dom börjar bli lite vildvuxna!

Hoppas alla får en underbar dag! Love and Light

RSS 2.0